1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak Mayıs`ta petrol gelirini arttırdı

Irak Mayıs`ta petrol gelirini arttırdı

Enerji Günlüğü - Irak Mayıs ayında petrol ihracatından 5 milyar dolar gelir elde etti.Irak Milli Petrol Şirketi'nin (SOMO) verilerini paylaşan Petrol Bakanlığı...

Irak Mayıs`ta petrol gelirini arttırdı

Enerji Günlüğü - Irak Mayıs ayında petrol ihracatından 5 milyar dolar gelir elde etti.

Irak Milli Petrol Şirketi'nin (SOMO) verilerini paylaşan Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, Mayıs ayında 97 milyon varilden fazla petrol satışı yapıldığını ve bu satıştan 5 milyar dolar gelir elde edildiğini duyurdu.

Varil başına ortalama fiyatın 55 dolar olduğu bilgisini veren Cihad, "Günlük petrol ihracında artış yaşandı ve bu oran yaklaşık 3 milyon 145 bin varildir" dedi.

Cihad, farklı bölgelerden sevk edilen petrol miktarları konusunda da, ""Basra'daki güney limanlarından ihraç edilen petrol miktarı 83 milyon ve 520 bin varil. Kuzey limanlarından yapılan ihracın miktarı ise 13 milyon 984 bin varildir. Satışı gerçekleştirilen söz konusu petrol faaliyet gösteren çeşitli uluslararası yabancı petrol şirketleri tarafından Basra, Hor el-Amiye ve Arap Körfezi'ndeki Avvamat el-Uhadiye ve Cihan Limanı üzerinden piyasalara taşınmıştı." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler