1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak petrol üretim kısıntısını derinleştirecek 

Irak petrol üretim kısıntısını derinleştirecek 

Irak merkezi hükümeti petrol üretim kısıntısının Haziran'da derinleştirilmesi için Lukoil, ExxonMobil ve BP ile anlaştı.

Irak petrol üretim kısıntısını derinleştirecek 

Enerji Günlüğü - Irak merkezi hükümeti petrol üretim kısıntısının Haziran'da derinleştirilmesi için Lukoil, ExxonMobil ve BP ile anlaştı.

Irak merkezi hükümeti, ülkenin güneydeki petrol sahalarında üretimin Haziran'da daha fazla kısılması konusunda büyük petrol şirketleri ile anlaşmaya vardı. Iraklı yetkililerin verdikleri bilgiye göre, Irak Petrol Bakanlığı'nın talebi üzerine Rus petrol şirketi Lukoil, ABDli petrol şirketi ExxonMobil ve İngiliz petrol şirketi BP Irak’ta işlettikleri petrol sahalarında üretimi azaltmayı kabul ettiler. 

Böylece, Lukoil, Batı Kurna 2 sahasında üretimini 13 Haziran itibariyle 50 bin varil gün daha düşürerek 275 bin varil/güne indirecek. Lukoil, Mayıs ayında bu sahada üretimi 70 bin varil/gün kısmıştı. ExxonMobil, Batı Kurda 1 sahasında üretimini 70 bin varil/gün daha azaltacak. Mayıs ayında üretimi 50 bin varil/gün kısmıştı. BP de Irak'ın Rumalia petrol sahasında üretimini 140 bin varil/gün düşürecek.

HAZİRAN’DA GÜNDE 2,8 MİLYON VARİL PETROL İHRACATI 

Öte yandan Irak Petrol Bakanı İhsan Abdul Jabbar, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, Irak'ın Haziran ayında günlük ortalama petrol ihracatının 2,8 milyon varil olacağını söyledi. Bakan Jabbar, bu ihracat seviyesinin OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasındaki taahhütler ile uyumlu olduğunu vurguladı. Petrol Bakanı, üretim kısıntısına uyum çerçevesinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Haziran ayında günde maksimum 370 bin varil petrol ihraç etmelerini istediklerini de belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler