1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak petrolde IŞİD muafiyeti istiyor

Irak petrolde IŞİD muafiyeti istiyor

Enerji Günlüğü - Irak, IŞİD ile savaşabilmek için gelire ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle OPEC'in üretim miktarını sınırlamasından muafiyet talep...

Irak petrolde IŞİD muafiyeti istiyor

Enerji Günlüğü - Irak, IŞİD ile savaşabilmek için gelire ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle OPEC'in üretim miktarını sınırlamasından muafiyet talep ediyor.

OPEC'in ikinci büyük üreticisi olan Irak, Nijerya ve Libya'ya tanınan muafiyetlerin aynısının kendisine de verilmesini istiyor. 

Irak Petrol Bakanı Jabar Ali al-Luaibi, IŞİD ile savaşabilmek için gelire ihtiyaçları olduğunu belirterek, OPEC'in üretimin dundurulması, sınırlanması yönünde alacağı bir karardan Irak'ın muaf tutulması gerektiğini söyledi. 

OPEC'in ikinci büyük üreticisi olan Irak, Nijerya ve Libya'ya tanınan muafiyetlerin aynısının kendisine de verilmesini istiyor. Eylül ayında 33,39 milyon varil/gün seviyesinde üretim gerçekleştiren OPEC, bu üretimi 32,50 -33,0 milyon varil/gün seviyesine indirmek için anlaşmıştı. 

Irak'ın yanı sıra İran da uluslararası yaptırımlar öncesi seviyeye ulaşabilmek için üretimin sınırlanması kararından muafiyet talep ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler