1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak petrolü yılbaşında akacak

Irak petrolü yılbaşında akacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, birkaç hafta içerisinde, petrol göndermeye başlayacaklarını ifade etti.Irak Kürt...

Irak petrolü yılbaşında akacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, birkaç hafta içerisinde, petrol göndermeye başlayacaklarını ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, Petrol ihracatı için Neçirvan Barzani'nin Bağdat ziyaretinin beklendiğinin doğru olmadığını, petrol ihracatının başlamasının teknik nedenlere bağlı olduğunu belirterek, yılbaşına kadar petrol göndermeye başlayacaklarını söyledi.

TEKNİK ÇALIŞMALAR BİTİNCE İHRACAT BAŞLAYACAK

Petrol ihracatının başlamasının teknik nedenlere bağlı olduğunu belirten Dizayi, Teknik çalışmalar sona erdikten sonra ihracatın başlayacağını söyledi. Dizayi, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaklaşık 1,5 yıldır petrol gönderme hazırlıkları yaptığını, bunun için gerekli diplomatik çalışmaları titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

SADECE ZAMAN VE TEKNİK MESELELER SÖZ KONUSU

Irak Kürdistan Bölgesi’nden, Türkiye’ye petrol akışını sağlayacak boru hattının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Dizayi, ''Petrol gönderme anlaşması Türkiye ve Kürdistan arasında imzalanmıştır ve her iki taraf için bağlayıcıdır. Mesele tarafların anlaşması veya anlaşmaması değildir. Sadece zaman ve teknik meseleler söz konusu'' diye konuştu.

YILBAŞINDA PETROL GÖNDERMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Başbakan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’ı ziyaretinde Iraklı yetkilileri ikna ettikten sonra petrolün gönderilmeye başlanacağı iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Sefin Dizayi, ''Türkiye ile 20 gün önce anlaşmaya varıldı. Petrol yakında gönderilmeye başlanacak. Öyle görünüyor ki birkaç hafta içerisinde, yani yılbaşında petrol göndermeye başlayacağız. Petrol ihracatı için Neçirvan Barzani'nin Bağdat ziyaretinin beklendiği doğru değil, teknik olarak her şey hazır olduğunda gönderilmeye başlanacak. Başbakan'ın Bağdat ziyareti, yetkililerle diyalog, şeffaflık ve söz konusu petrol anlaşmalarının bütün Iraklıların faydasına olduğunu anlatmak içindir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler