1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Irak, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz satmak istiyor

Irak, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz satmak istiyor

Rusya’dan doğal gaz alımlarını azaltan Almanya, Irak’tan doğal gaz ithal etmek için görüşmelerde bulunuyor. 

Irak, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz satmak istiyor

Enerji Günlüğü - Irak Başbakanı Muhammed Şii El-Sudani, Irak'ın doğalgazı bir boru hattıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak istediğini açıkladı.

Gaz ithalatının yüzde 55'ini Rusya'dan gerçekleştiren Almanya, Katar ve ABD ile yaptığı anlaşmalardan sonra birkaç ihracatçıya aşırı bağımlı olmaktan kaçınmak için LNG ithalatını çeşitlendirmeye çalışıyor. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz yaptığı açıklamada, Almanya'nın petrol zengini Irak’tan doğal gaz ithal etme olasılığı konusunda Irak ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında Scholz, "Almanya'ya olası gaz sevkiyatı hakkında konuştuk ve yakın temas halinde kalmaya karar verdik” dedi.

“TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA’YA GAZ ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

El-Sudani ise, Bağdat'ın Alman şirketlerine Irak'ın doğal gazını ve petrol üretiminin bir yan ürünü olarak üretilen gazını kullanarak yatırım yapma fırsatları sunduğunu açıkladı. El-Sudani, Irak'ın doğalgazı bir boru hattıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak istediğini de sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler