1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak: Türkiye`den enerji yatırımları bekliyoruz

Irak: Türkiye`den enerji yatırımları bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab Müderris, Türk şirketlerinin Irak'ta kurdukları dört adet elektrik santralinden sonra...

Irak: Türkiye`den enerji yatırımları bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab Müderris, Türk şirketlerinin Irak'ta kurdukları dört adet elektrik santralinden sonra yeni yatırımlarını beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin Irak'ta kurduğu 4 elektrik santrali, ülkenin Türkiye'den enerji taleplerini artırdı. Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab Müderris, Türk şirketlerinin Irak'ta dört elektrik santralını başarıyla kurduğunu belirterek, "Yeni anlaşmalar imzalamak için Türk firmalarını bekliyoruz" dedi.

“ENERJİ PROJELERİNDEN MEMNUNUZ”

Türk şirketlerinin Irak'ta yürüttüğü enerji projelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Müderris, "Biz Türkiye'den gelen firmaların çalışmalarından memnunuz. Irak'ta aktif iş yapan dört enerji şirketi, vaat edilen süre içinde projelerini tamamlıyor. Çalık Enerji, Musul ve Kerbela'daki iki elektrik santralını, ENKA Enerji de Basra'daki santral projesini başarılı bir şekilde sürdürüyor" diye konuştu.

TÜRKİTE KARA LİSTEDE YOK!

Başka Türk firmalarının da kendilerine başvurarak, enerji ihalelerine katılmak istediğini anlatan Müderris, şöyle konuştu: "Türkiye'nin coğrafi olarak Irak'a yakınlığı, uluslararası şirketlerle ortak projelerinin olması ve Irak'ın kara listesinde  bulunmaması nedeniyle Türk şirketlerini tercih ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler