1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak, Ürdün ve Mısır`a petrol gönderecek

Irak, Ürdün ve Mısır`a petrol gönderecek

Enerji Günlüğü - Irak, Basra-Akabe Petrol Boru Hattı projesi kapsamında Ürdün ile Mısır’a petrol ve doğalgaz ihraç edecek.Irak, Ürdün ve Mısır...

Irak, Ürdün ve Mısır`a petrol gönderecek

Enerji Günlüğü - Irak, Basra-Akabe Petrol Boru Hattı projesi kapsamında Ürdün ile Mısır’a petrol ve doğalgaz ihraç edecek.

Irak, Ürdün ve Mısır arasında “Basra-Akabe Petrol Boru Hattı” projesi kapsamında petrol ve doğalgaz alanlarında işbirliğini arttırmak için mutabakat zaptı imzalandı.

Ürdün’de imzalanan mutabakat zaptıyla, Irak’ın petrol ve doğalgaz üretim fazlasından faydalanılarak Ürdün ile Mısır’ın bu alandaki ihtiyaçlarının karşılanması ve Irak’ın Akabe limanı aracılığıyla ihracat kapısı bulması hedefleniyor.

Ürdün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda mutabakat zaptının imzalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, projenin “Ekonomik entegrasyonun sağlaması, Arap dayanışmasının güçlendirilmesi, üç ülkenin de çıkarlarına hizmet etmesi” açısından önemli olduğu vurgulandı.

Basra-Akabe Petrol Boru Hattı, Irak'ın Basra kentinden Hadise’ye, oradan da Suudi Arabistan sınırı yakınlarından Ürdün’ün Zerka kentine ulaşacak. Daha sonra Akabe üzerinden Mısır’a bağlanacak. 685 kilometre olan mesafe hat sayesinde 490 kilometreye düşecek ve sevkıyat daha güvenli olacak. Yapımına gelecek sene başlanacak olan proje 3 yıl sürecek.

Önceki ve Sonraki Haberler