1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak ve Nahçıvan`a akaryakıt ihracında süre uzatımı

Irak ve Nahçıvan`a akaryakıt ihracında süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Irak ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ihtiyacı olan benzin, motorin ve jet yakıtı transiti ve ihracı 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.Bakanlar...

Irak ve Nahçıvan`a akaryakıt ihracında süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Irak ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ihtiyacı olan benzin, motorin ve jet yakıtı transiti ve ihracı 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Bakanlar Kurulu, “Ham Petrol ve Jet Yakıtının Türkiye Üzerinden Karayolu veya Demiryolu ile Taşınmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, daha önce 4 Temmuz 2019 tarihine kadar uzatılmış olan Irak'ın ihtiyacı olan benzin ve motorinin transiti ve ihracı ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ihtiyacı olan benzin, motorin ve jet yakıtının Gürcistan'dan bu ülkeye karayolu ile transiti 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Geçici ikinci maddenin birinci ve ikinci fıkralarında değişiklik yapılarak, "Irak'ın ihtiyacı olan benzin ve motorinin transitine ve ihracına bu maddenin yayımı tarihinden itibaren beş yıl süre ile izin verilebilir." ve "Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ihtiyacı olan benzin, motorin ve jet yakıtının Gürcistan'dan bu ülkeye karayolu ile transitine bu maddenin yayımı tarihinden itibaren beş yıl süre ile izin verilebilir." ifadelerindeki 'beş yıl' ifadesi yerine '31.12.2020 tarihine kadar' ifadesi getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler