1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Irak yeni gaz ve güneş projeleri geliştirecek

Irak yeni gaz ve güneş projeleri geliştirecek

Irak, Fransız enerji şirketi Total ile ortaklaşa büyük doğal gaz ve güneş enerjisi projeleri geliştirecek.

Irak yeni gaz ve güneş projeleri geliştirecek

Enerji Günlüğü - Irak, Fransız enerji şirketi Total ile ortaklaşa büyük doğal gaz ve güneş enerjisi projeleri geliştirecek.

ABD yaptırımı baskısı altındaki Irak, İran’a enerji bağımlılığını kırmak için harekete geçti. Elektrik üretimi için büyük oranda İran doğal gazına bağımlı olan Irak, yeni gaz ve güneş enerjisi projeleri geliştirmeyi planlıyor. 

Irak Petrol Bakanı İhsan İsmail, Fransız enerji şirketi Total ile ortak enerji projeleri geliştirmek için görüştüklerini açıkladı. Total ile 27 Ocak'ta "büyük projeler" geliştirmek için bir mutabakat zaptı imzaladıklarını belirten İsmail, bu anlaşmanın Güney’de Ratawi, Doğu’da Diyala ve Kuzeydoğu'da Anbar şehirlerindeki gaz projelerinde işbirliğini kapsadığını ifade etti. 

İsmail aynı zamanda Total heyeti ile Irak’ın orta ve güney illerinde güneş enerjisi projelerinin potansiyel gelişimini de görüştüğünü belirterek, petrol altyapı projelerine Total'in potansiyel destek ve finansmanını da ele aldıklarını kaydetti. Irak OPEC’in ikinci büyük petrol üreticisi üyesi konumunda bulunuyor. Total, ülkenin Güney’indeki Missan Eyaleti’ndeki Halfaya petrol sahasında % 22,5 hisseye ve ayrıca Kuzey’deki yarı özerk Kürdistan bölgesindeki Sarsang arama bloğunda % 18 hisseye sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler