1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak’a elektrik ihracatı için başvurular başladı

Irak’a elektrik ihracatı için başvurular başladı

EPDK, Irak’a Silopi- Zakho hattı üzerinden 2021 Kasım’a kadar 150 MW'a kadar elektrik ihracatı için başvuru yapıldığını ve diğer başvuruların 24 Kasım’a kadar yapılabileceğini açıkladı.

Irak’a elektrik ihracatı için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - EPDK, Irak’a Silopi- Zakho hattı üzerinden 2021 Kasım’a kadar 150 MW'a kadar elektrik ihracatı için başvuru yapıldığını ve diğer başvuruların 24 Kasım’a kadar yapılabileceğini açıkladı.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Türkiye- Irak arasında iletim seviyesinden mevcut uluslararası enterkonneksiyon hat kapasitesi tahsisine ilişkin duyuru yayınladı. Duyuruya göre, 154 kV Silopi (Karkey) - Zakho havai elektrik bağlantı hattı üzerinden Irak’a izole bölge besleme yöntemi ile 1 Kasım 2020 – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında 150 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatında bulunabilmek üzere Kuruma başvuruda bulunuldu.

AKSA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aksa Enerji tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden 3 Kasım tarihinde yapılan açıklamada, şirketin %100 bağlı ortaklığı Aksa Aksen Enerji Ticareti A.Ş.’nin Irak’a bahsi edilen hacimde elektrik ihracatı yapmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurduğu açıklanmıştı.

SON BAŞVURU TARİHİ 24 KASIM

Aynı hattı kullanmak suretiyle elektrik enerjisinin ithalatı veya ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişiler ile ihracat faaliyetinde bulunmak isteyen üretim lisansına sahip tüzel kişilerin  24 Kasım 2020 tarihi mesai bitimine kadar Kuruma başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler