1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak’a elektrik ihracı yeniden başlıyor

Irak’a elektrik ihracı yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Karadeniz Enerji Grubu bünyesindeki KARTET, Irak'a yönelik elektrik ihracatına yeniden başlıyor. Karadeniz Holding'ten yapılan açıklamaya...

Irak’a elektrik ihracı yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Karadeniz Enerji Grubu bünyesindeki KARTET, Irak'a yönelik elektrik ihracatına yeniden başlıyor. 

Karadeniz Holding'ten yapılan açıklamaya göre, 2003 yılından bu yana Irak’a yaklaşık 10 milyar kWh elektrik ihracatı yapan grup şirketi KARTET, satacağı elektriği, gruba ait Silopi’de kurulu KARKEY elektrik üretim santrallerinden sağlayacak.

SÜRECİ BAĞDAT BAŞLATTI

Türkiye'den Irak'a yönelik elektrik satış sürecini Merkezi Irak Hükümeti başlattı. Bağdat yönetimi, özellikle Musul bölgesindeki acil elektrik talebinin karşılaması amacıyla Musul Valiliğini yetkilendbirdi. Valilik de Türkiye ile bağlantılı iletim hatları Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (KRG) üzerinden geçtiği için söz konusu elektriği, Irak’ın federal yapısı sebebiyle KRG’den almak üzere anlaşmaya vardı. Musul’un bu talebini karşılamak üzere harekete geçen KRG yönetimi ise en uygun şartları sağlayan KARTET ile anlaşma imzaladı.

MEVCUT HATLARDAN 200 MW

Karadeniz Holding Ticari Operasyonlar Başkanı Nuray Atacık, "Irak'ta elektrik talebi artarak devam ediyor. 2003-2011 döneminde Türkiye’den Irak’a elektrik ihracatı yaptık ve yine şirketlerimiz KARTET ve KARKEY aracılığıyla Irak’a ve Musul’a elektrik tedarikine devam edeceğiz. 200 MW kapasiteyle mevcut hatlar üzerinde elektriği ileteceğiz. EPDK’ya yaptığımız başvuru ilgili kurumlarca onaylandı, gerekli lisans tadili için idari işlemler devam ediyor" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler