1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Iraki: Türkiye`nin iddiaları bir sonuç vermez

Iraki: Türkiye`nin iddiaları bir sonuç vermez

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı yardımcısı Hamid Rıza Iraki Türkiye'nin doğalgaz fiyatlarındaki düşüş talebinin kabul edilemez olduğunu söyledi....

Iraki: Türkiye`nin iddiaları bir sonuç vermez

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı yardımcısı Hamid Rıza Iraki Türkiye'nin doğalgaz fiyatlarındaki düşüş talebinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Iraki Türkiye'nin Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ndeki iddialarının bir sonuç vermeyeceğini de ekledi.

Mehr Haber Ajansı’na demeç veren İran Milli Gaz Şirketi Genel Müdürü ve Petrol Bakanı Yardımcısı Hamid Rıza Iraki Türkiye'nin İran doğalgaz fiyatları konusundaki şikayetleri konusunda tahkim sürecinden çıkacak kararını kabul edeceklerini, henüz Türkiye'nin iddialarının kanıtlanmadığını davanın sonuçlanmasının 3-6 haftayı bulabileceğini söyledi.

DOĞALGAZ AKIŞI İSTİKRARLI

İran doğalgaz tedariğinin istikrarsız olduğu iddiaları konusunda da yorum yapan Iraki, Türkiye'ye istikrarlı bir doğalgaz akışını sağlamak için boru hattının taşıma kapasitesini arttırmaya yönelik milyarlarca dolarlık yatırım yapıldığını söyledi.

FİYATLAR TÜRKİYE'YE UYGUN DEĞİL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha önce İran tarafından teklif edilen doğalgaz fiyatlarının Türkiye'ye uygun olmadığını belirterek, iki ülkenin görüşmeleri sürdürdüğünü ve herhangi bir anlaşmaya ulaşılamadığını söyledi.

Türkiye 2012 Mart ayında İran doğalgaz fiyatlarının %25 civarında düşürülmesi talebi ile Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler