1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak`ın en büyük rafinerisi durdu

Irak`ın en büyük rafinerisi durdu

Enerji Günlüğü - Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Baiji'de, dışarıdan yapılan saldırıların hasara yol açmaması için üretim durduruldu ve yabancı...

Irak`ın en büyük rafinerisi durdu

Enerji Günlüğü - Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Baiji'de, dışarıdan yapılan saldırıların hasara yol açmaması için üretim durduruldu ve yabancı çalışanlar tahliye edildi.

Radikal İslamcı militanlar tarafından geçen hafta kuşatılan Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Baiji'de bugün itibariyle üretim durduruldu.

Üretimin gece geç saatlerde durdurulduğunu belirten rafineri yetkilileri, yabancı çalışanların tahliye edildiğini söyledi.

Iraklı çalışanlar tesiste bulunurken, rafinerinin kontrolü Irak ordusunda.

Üretimi durdurma nedeninin, Irak Şam İslam Devleti militanlarının havan topu saldırıları nedeniyle geniş çaplı hasar meydana gelmesinin önlenmesi olduğu kaydedildi.

Baiji Rafinerisi'nde ülkenin iç talebini bir aydan uzun bir süre karşılayacak gazyağı, benzin ve karosen bulunduğu belirtiliyor.

Üretimin durduruluduğu Baiji, Irak'taki üç rafineriden biri konumunda ve ülkenin kuzeyinden gelen petrolü işliyor. Irak'taki diğer iki rafineri de hükümetin kontrolü altındaki Bağdat'ta ve ülkenin güneyinde güneyinde yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler