1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak’ta elektrik krizi büyüyor

Irak’ta elektrik krizi büyüyor

Hava sıcaklığının 50 derecenin üzerinde seyrettiği Irak’ta elektrik kesintilerinde büyük artış yaşanıyor. 

Irak’ta elektrik krizi büyüyor

Enerji Günlüğü - Hava sıcaklığının 50 derecenin üzerinde seyrettiği Irak’ta elektrik kesintilerinde büyük artış yaşanıyor. 

ABD işgali sonrası elektrik altyapısı tahrip olan Irak, hala altyapısını onarabilmiş değil. Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıkların talebi arttırmasının yanında İran’ın Diyala-Mirsad ve Hanekin-Serbis hattına verdiği elektriği bilinmeyen nedenle kesmesi ve ülkenin Doğu ve Kuzeybatı bölgelerinde elektrik santrallerine yönelik terör saldırıları elektrik krizine neden oldu. Kavucu sıcaklıklarda yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Bağdat ve ülkenin Güney’indeki kentlerde resmi tatil ilan edilirken, halk protesto için sokaklara döküldü. 

“MİLYONLARCA İNSAN AŞIRI SICAKLARDA ELEKTRİKTEN MAHRUM KALDI”

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Irak’ta elektrik şebekesinin durma noktasına geldiğini ve milyonlarca insan aşırı sıcaklıklarla başa çıkmak için ihtiyaç duydukları elektrikten mahrum kaldığını açıkladı. 

Sıcaklıkların arttığı bir dünyada sistemlerin esnekliğini ele almak gerektiğini belirten Birol, “ Ancak bugün, güvensiz enerji arzı ile artan insani bir felaketi önlemeye odaklanmalıyız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler