1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Irak’taki Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali faaliyete geçti

Irak’taki Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali faaliyete geçti

Irak’ın Nasıriye kentinde bulunan 750 MW kapasiteli Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali faaliyete geçirildi.

Irak’taki Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali faaliyete geçti

Enerji Günlüğü - Irak’ın Nasıriye kentinde bulunan 750 MW kapasiteli Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali faaliyete geçirildi.

Enka İnşaat, General Electric (GE) ile imzaladığı EPC anlaşması kapsamında tasarım, imalat, tedarik, taşıma, inşaat, montaj, test ve devreye alma işlerini üstlendiği Irak’taki Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali Projesi’ni tamamladığını açıkladı. 

Enka İnşaat sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada santralde dört gaz türbininin, enerji verilerek faaliyete geçirildiğini bildirdi. 

Irak Elektrik Bakanlığı tarafından, 5 Şubat 2017 tarihli sözleşme ile General Electric (GE) firmasına ihale edilen Dhi Qar Kombine Çevrim Santrali Projesini gerçekleştirmek üzere, ENKA ve GE 3 Ocak 2017 tarihinde konsorsiyum anlaşması imzalamıştı. Aralık 2008’de Mega Deal Projesi kapsamında General Electric firması tarafından işverene satılmış olan mevcut dört (4) adet (9E) gaz türbini ve jeneratör seti (4X125) MW ile yardımcı ünitelerin GE- ENKA tarafından montajının yapılması ve devreye alınması sözleşmenin kapsamındaydı. 

Nominal güç kapasitesi 750 MW olan santralde ana yakıt olarak doğalgaz (NG), yedek yakıt olarak hafif distile yakıt (LDO) ve ham petrol (CO) kullanılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler