1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran 45 elektrik ve su projesi için görüşüyor

İran 45 elektrik ve su projesi için görüşüyor

Enerji Günlüğü – İran, su ve elektrik endüstrisinde 2 milyar 453 değerindeki 45 farklı proje için farklı ülkeler ile görüşüyor.MHA'nın haberine...

İran 45 elektrik ve su projesi için görüşüyor

Enerji Günlüğü – İran, su ve elektrik endüstrisinde 2 milyar 453 değerindeki 45 farklı proje için farklı ülkeler ile görüşüyor.

MHA'nın haberine göre İran'ın yabancı ülkeler ile olan enerji anlaşmalarını inceleyen İran Enerji Bakanlığı'nın Endüstriyel ve Teknik Hizmetler ve İthalat Bürosu Başkanı Behram Nezamolmolki, su ve elektrik endüstrisinde şimdiye kadar toplam 1 milyar 567 milyon Dolar değerindeki 229 farklı projeye imza atan İranlı şirketlerin, 2 milyar 453 değerindeki 45 farklı proje için farklı ülkeler ile görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Nezamolmolki, 2 milyar 453 değerindeki 45 farklı proje için farklı ülkeler ile görüştüklerini belirterek, "Bu projeler Azerbaycan, Uzbekistan, Bolivya, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Zimbabve, Sudan, Irak, Ümman, Gana, Katar, Küba, Nicerya ve Venezuela'da yer alıyorlar" dedi.

İranlı şirketlerin dünyanın farklı ülkelerinde 4.3 milyar Dolar değerinde toplam 88 projeye imza attıklarını belirten Nezamolmolki, "Toplam değerleri yaklaşık 4 milyar 357 milyon Dolar olan bu projeler, 30 İranlı şirket tarafından gerçekleşiyor. En önemli projeler arasında ise Sri Lanka'daki 1000 köye elektrik vermek, Tacikistan'daki baraj ve taş ocağı ve Haydariye Enerji Santrali gibi projeler yer alıyor" dedi.

İRAN LATİN AMERİKA'YA ELEKTRİK İHRAÇ EDİYOR

İran'ın Küba, Bolivya ve Venezuela gibi Latin Amerika ülkelerine de elektrik ihraç ettiğini açıklayan Bakan Nezamolmolki, "İranlı şirketler şimdilerde Etyopya, Azerbaycan, Ermenistan, Özbekistan, Güney Afrika, Afganistan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Seri Lanka, Suriye, Sudan, Irak, Umman ve Kenya ülkelerindeki su ve elektrik projelerinde işbirliği yapıyorlar" dedi.

İranlı şirketlerin şimdiye kadar toplam 1 milyar 567 milyon Dolar değerindeki 229 farklı projeye imza attıklarını söyleyen Nezamolmolki, su ve elektrik endüstrisinin, ülkenin endüstriyel ve teknik ihracatının yüzde 55'lik oranını oluşturduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler