1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran ABD yaptırımlarını petrol boru hattıyla deliyor

İran ABD yaptırımlarını petrol boru hattıyla deliyor

İran, bu yıldan itibaren ham petrolün büyük bir kısmının ihracatını Umman Denizi kıyısındaki Cask Limanına inşa ettiği boru hattı üzerinden yapacak.

İran ABD yaptırımlarını petrol boru hattıyla deliyor

Enerji Günlüğü - İran, bu yıldan itibaren ham petrolün büyük bir kısmının ihracatını Umman Denizi kıyısındaki Cask Limanına inşa ettiği boru hattı üzerinden yapacak.

ABD yaptırımları baskısı altındaki İran, petrol ihracatında Hürmüz Boğazı’nı hiç kullanmadan Çin, Hindistan gibi Asya devlerine ve bazı Afrika ülkelerine petrol ihracatı yapmasına izin verecek boru hattı projesini tamamladı. Gure-Cask Petrol Boru Hattı’ndan günde 1 milyon varil ham petrol ihraç edilebilecek.

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, ham petrolün büyük bir kısmının ihracatının Umman Denizi terminallerinden yapılacağını ve kararın İran takvimine göre 21 Mart’ta başlayan bu yıldan itibaren yürürlükte olacağını açıkladı. Ruhani, Basra Körfezi kıyısındaki petrol bölgesi Gure ile Umman Denizi kıyısındaki Cask Limanı arasında döşedikleri 1000 kilometre uzunluğundaki boru hattının İran tarihindeki en büyük projelerden biri olduğunu kaydetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler