1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran AB'nin petrol çözümünden memnun değil

İran AB'nin petrol çözümünden memnun değil

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, AB ülkelerinin İran petrolü ile ilgili önerilerinden memnun olmadıklarını dile getirdi.İran...

İran AB'nin petrol çözümünden memnun değil

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, AB ülkelerinin İran petrolü ile ilgili önerilerinden memnun olmadıklarını dile getirdi.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ardından İran petrolü üzerinde uyguladığı baskı karşısında Avrupa Birliği’nin önerilerinden memnun olmadıklarını açıkladı.

İran'ın ABD'nin girişimlerine karşı kendi politika ve tedbirlerini uygulayacağını belirten Bakan Zengene, ABD Başkanı Donald Trump'ın OPEC'in bazı üretimlerini azaltmak için baskı yapmak amacıyla attığı twitlerine işaretle, OPEC'in temel politikasının petrol piyasasının siyasileşmemesi ve siyasi etkenlerin pazara karışmaması olduğunu vurguladı.

Zengene, İran İslam Cumhuriyeti'nin ham petrol üretim ve ihracatında önemli bir değişikliğin olmadığını da kaydetti.

AB Enerji Komisyonu Başkanı Miguel Arias Cañete, Nisan ayı sonlarında yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ve İran'ın petrol ticareti konularında çalışacak ortak bir çalışma grubu oluşturmayı kabul ettiklerini ve gerekirse ABD'nin karşısında durmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

AB'DEN İRAN'A TAM DESTEK!

Önceki ve Sonraki Haberler