1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Ahvaz alanında petrol üretimini arttıracak

İran Ahvaz alanında petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İran Geliştirilmiş Petrol Konsorsiyumu Ahvaz sahasındaki ilk proje faaliyetlerine başladı.İran Milli Petrol Şirketi (NIOC) araştırma...

İran Ahvaz alanında petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İran Geliştirilmiş Petrol Konsorsiyumu Ahvaz sahasındaki ilk proje faaliyetlerine başladı.

İran Milli Petrol Şirketi (NIOC) araştırma ve teknoloji Direktörü Ali Emadi Geliştirilmiş Petrol Konsorsiyumu’nun Ahvaz sahasındaki ilk proje faaliyetlerine başladığını söyledi.

Emadi, 100 milyar İran riyali tutarındaki fizibilite çalışma projesininAhvaz alanının Bangestan rezervuarında sürmekte olduğunu söyledi.

Emadi bu alanda şu anda 17 derece api ham yağ üretimi yapıldığını ve Ahvaz alanındaki iyileştirmeyle birlikte üretimin yüzde 5-8 oranında artacağını söyledi.

Emadi projelerin gelişmiş kurtarma, petrol ve gaz rezervleri yönetim ve kontrol modelleme, yer bilimleri, tümleşik veri bankası, çevre, enerji verimli kullanımı, kimyasal maddeler ve petrol ve gaz üretiminin korunması da dahil olmak üzere 11 alanda tanımlandığını söyledi.

Emadi 218 araştırma projesinin yürütüldüğünü ve 133 projenin de devredildiğini belirterek, projelerin 4.5 trilyon riyal civarında bir bütçe ile önümüzdeki beş yıl içinde uygulanmasının beklendiğini söyledi.

Emadi, İran Milli Petrol Şirketi’nin araştırma bütçe tahsisinin 2013 Mart’ına kadar olan İran yılında5.000.000 Euro,artı 150 milyar riyal olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler