1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran, Asya'ya petrol ihracatını arttırdı

İran, Asya'ya petrol ihracatını arttırdı

Enerji Günlüğü - İran, Asya ülkelerine gerçekleştirdiği petrol ihracatını Mart ayında bir yıl önceye göre yüzde 50 arttırdı. İran devlet...

İran, Asya'ya petrol ihracatını arttırdı

Enerji Günlüğü - İran, Asya ülkelerine gerçekleştirdiği petrol ihracatını Mart ayında bir yıl önceye göre yüzde 50 arttırdı. 

İran devlet istatistik verilerine göre, uluslararası yaptırımların kalkmasının ardından İran, Hindistan ve Güney Kore limanlarından gerçekleştirdiği petrol ihracatını Mart ayında bir yılın aynı ayına göre yarı yarıya arttırarak, günde 1.56 milyon varile çıkarttı. 

İran'dan en fazla petrol ithal eden ülkelerden Hindistan ve Güney Kore Mart ayında petrol ihracatlarını bir önceki yılın aynı ayına göre arttırdılar. Hindistan'ın Mart ayı petrol ithalatı günde 506,000 varil ile beş yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Güney Kore'nin ise ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 95 artarak günde 264,000 varil ile rekor düzeye ulaştı. 

ÇİN VE JAPONYA'NIN İTHALATI DÜŞTÜ

İran'dan petrol ithal eden diğer ülkelerden Çin'in ve Japonya'nın ithalatları ise Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre düşüş kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler