1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Azar sahasında sondaja başlayacak

İran Azar sahasında sondaja başlayacak

Enerji Günlüğü - İran, Irak ile ortak olan Azar petrol sahasında gelecek yıl sondaja başlamayı ve günde 30 bin varil petrol çıkarmayı planlıyor.İran...

İran Azar sahasında sondaja başlayacak

Enerji Günlüğü - İran, Irak ile ortak olan Azar petrol sahasında gelecek yıl sondaja başlamayı ve günde 30 bin varil petrol çıkarmayı planlıyor.

İran haber ajansı İRNA’nın haberine göre, İran, Azar petrol sahasında gelecek yıl sondaja başlamayı planlıyor. Proje, 65.000 varil/güne ulaşmadan önce ilk olarak günde 30.000 varil üretim hedefleniyor.

Sahada üretimin en erken 2015 Mart ayı ile 2016 Mart ayı arasında başlaması bekleniyor. Saha toplam 2.5 milyar varil petrol rezervine sahip ve iki tarafta da işlenebilecek petrol rezervi toplam 400 milyon varil.

Azer petrol sahası, Gazprom Neft'in faaliyet gösterdiği Irak sınırında bulunuyor. 2011 Ekim ayında İran Petrol Sanayi Mühendislik ve İnşaat Şirketi (OIEC) yerli bir konsorsiyum ile Azar sahasında çalışmalar yapmak için 1.9 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, saha altı yıl içinde üretime hazır olacak ve 25 yıl boyunca her gün 50-65 bin varil ham petrol çıkarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler