1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran doğalgazının sevkiyatında sorun devam ediyor

İran doğalgazının sevkiyatında sorun devam ediyor

Enerji Günlüğü - İran’dan alınan doğal gazın teslimat basıncı ve miktarında bir iyileşme kaydedilmediği açıklandı.EPİAŞ’tan yapılan açıklamaya...

İran doğalgazının sevkiyatında sorun devam ediyor

Enerji Günlüğü - İran’dan alınan doğal gazın teslimat basıncı ve miktarında bir iyileşme kaydedilmediği açıklandı.

EPİAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, İran’dan alınan doğal gazın teslimat basıncı ve miktarı 22 Kasım 2016 itibarıyla aniden azalmaya başladığı ve İran’dan doğal gaz alımı Günlük Kontrat Miktarının yaklaşık 1/10’u seviyesine kadar düştüğü bildirildi. 

İran Milli Gaz Şirketi NIGC tarafından 22 Kasım 2016 tarihinde BOTAŞ’a gönderilen faks mesajında Mergenler Kompresör İstasyonunda teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, 72 saatlik bir sürede bu arızanın giderileceği ve tekrar kontrat şartlarına dönüleceği belirtilmesine rağmen, 72 saatlik sürenin dolduğu, ancak gaz sevkiyatında bir iyileşme kaydedilmediği aktarıldı. 

Yetkililerce Bu durumun İran’ın geçmiş yıllarda olduğu gibi kış aylarında doğal gaz kontrat yükümlülüğünü yerine getiremediği dönemlerin benzer bir durumu olarak değerlendirildi. 

Bu konuda NIGC’ye yazıyla da bildirimde bulunularak Doğal Gaz Alım Satım Kontrat yükümlülüklerine uymaları istendi. "İran’dan doğal gaz tedariğinde yaşanan bu sorun nedeniyle ortaya çıkan arz açığı; Yeraltı Depolama Tesisi, LNG Terminalleri ve diğer kaynaklardan gerçekleştirilen tedariklerle giderilmekte olup, şehirlere ve sanayi tesislerine kesintisiz bir şekilde gaz temin edilmeye çalışılmaktadır" denildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler