1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran elektrik santrali inşaatında dünyanın ilk altısında

İran elektrik santrali inşaatında dünyanın ilk altısında

Enerji Günlüğü - İran’ın dünyanın altı büyük elektrik inşaatçısı arasında yer aldığı ve bölgede elektrik üretim merkezi ve iletim üssü olmayı...

İran elektrik santrali inşaatında dünyanın ilk altısında

Enerji Günlüğü - İran’ın dünyanın altı büyük elektrik inşaatçısı arasında yer aldığı ve bölgede elektrik üretim merkezi ve iletim üssü olmayı hedeflediği ifade edildi.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, Enerji Bakanı yardımcısı Ali Rıza Daimi, İran’ın dünyanın altı büyük elektrik inşaatçısı arasında yer aldığını ve ayrıca elektrik üretimi konusunda bölgede merkez haline gelmeyi ve bir elektrik üssü olmayı hedeflediğini belirtti.

Birçok komşu ülke ile kara yoluyla elektrik transfer hattının kurulduğunu ve yakın gelecekte Fars Körfezi’ndeki komşu ülkeler ile de deniz yoluyla elektrik iletim hattının inşa edileceğini belirten Daimi, İran’ın sahip olduğu olağanüstü coğrafi konumu dışında, elektrik santrali inşası konusunda da teknik açıdan büyük başarılar ve kazanımlar elde ettiğini ve bu konuda dünyanın ilk 6 ülkesi arasında yer aldığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler