1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran gazı için boru hattı görüşülecek

İran gazı için boru hattı görüşülecek

Enerji Günlüğü - İran'dan başlayıp Pakistan üzerinden Çin'e kadar uzanacak bir doğalgaz boru hattının inşası için olasılıklar masaya yatırılacak.Çin...

İran gazı için boru hattı görüşülecek

Enerji Günlüğü - İran'dan başlayıp Pakistan üzerinden Çin'e kadar uzanacak bir doğalgaz boru hattının inşası için olasılıklar masaya yatırılacak.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, kritik alanlarda önemli anlaşmalara imza atmak üzere beraberinde kalabalık bir heyetle Pakistan'ı ziyaret ediyor. Ziyaretin en önemli gündemini ise İran'dan başlayıp Pakistan üzerinden Çin'e kadar uzanacak bir doğalgaz boru hattının inşası oluşturuyor.

Çin ile Pakistan arasında başta enerji ve ulaştırma olmak üzere 46 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalanması beklenen ziyaret sırasında Pakistan-Çin ortak fonuyla inşa edilen ve işletmesini Çin'in yaptığı Gwadar limanının da görüşmelerin gündem maddelerinden olacağı belirtiliyor.

Çin ve Pakistan arasında 12 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor ve bu rakamın gelecek iki yılda 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi, geçen yıl eylül ayında yapmayı planladığı Pakistan ziyaretini, bu ülkedeki hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle iptal etmişti. Şi, Pakistan temaslarını bugün tamamlayarak Endonezya'da düzenlenecek Asya-Afrika Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bu ülkeye geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler