1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Güney Pars`ta 19. fazı üretime açtı

İran Güney Pars`ta 19. fazı üretime açtı

Enerji Günlüğü - İran, resmi olarak açılışını yaptığı ve tam üretime geçen Güney Pars Doğalgaz sahasındaki 19. fazda günde 0.5 milyon metreküp...

İran Güney Pars`ta 19. fazı üretime açtı

Enerji Günlüğü - İran, resmi olarak açılışını yaptığı ve tam üretime geçen Güney Pars Doğalgaz sahasındaki 19. fazda günde 0.5 milyon metreküp gaz üretecek.

İran Shana haber ajansının haberine göre, Güney Pars Doğalgaz Sahası'nda 19. faz SPD2 platformundan gaz üretimine başlandı.

Basra Körfezinde Buşehr kıyılarının 210 kilometre açığında bulunan 19. fazdan üretilen günde 0.5 milyon metreküp doğalgaz boru hatları ile rafineriye gönderilip işlendikten sonra 10-15 gün aralıklarl ulusal gaz ağına enjekte edilecek. 

19. fazın tamamen üretime geçmesiyle birlikte günde 50 milyon metreküp tatlı gaz, 75 bin varil kondensat, 400 ton sülfür, yılda 1ç05 milyon ton sıvılaştırılmış petrol gaz ve bir milyon ton etan üretilmesi bekleniyor. 

Sahanın işletilmesi işi Pars Petrol ve Gaz Şirketi (POGC) tarafından 2010 yılında Petropars ve IOEC şirketlerine verilmişti. Petropars sahanın kurulum ve sondaj işlerinden sorumlu.

Önceki ve Sonraki Haberler