1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Hazar Denizi derinlerinde petrol arayacak

İran Hazar Denizi derinlerinde petrol arayacak

Enerji Günlüğü - İran, Hazar Denizi’nin derinliklerinden petrol çıkarmak için birçok projeye sahip olduğunu açıkladı.Mehr Haber Ajansı’nın haberine...

İran Hazar Denizi derinlerinde petrol arayacak

Enerji Günlüğü - İran, Hazar Denizi’nin derinliklerinden petrol çıkarmak için birçok projeye sahip olduğunu açıkladı.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, Hazar Petrolü Şirketi Başkanı Ali Usuli katıldığı bir toplantıdaİran’ın Hazar Denizi petrolünün çıkarılması ve işletilmesi ile ilgili yürüttüğü planlamaları açıkladı.

Usuli yaptığı açıklamada, üniversite ve bilim merkezlerini de işin içine katarak derin sulardan petrol çıkarma faaliyetlerini başlattığını belirterek, “Hazar Denizi’nden petrol çıkarmak için bir çok projemiz var ama bunların bir çoğu ilk aşamalarda ve bu konudaki en önemli sorunumuz deneyimsiz olmamızdır ama deney ve hata yolu ile bu sorunu da aşacağız” dedi.

HİNDİSTAN, AFRİKA VE HATTA TÜRKİYE DERİN SULARDA PETROL ARIYOR

Usuli bir çok petrol sahası ve kuyusunun artık eskisi kadar verimli olmaması, yeni teknolojilerin gelişmesi ve ayrıca keşif ve sondaj giderlerinin azalması nedeni ile artık bir çok ülke ve şirketin derin ve hatta çok derin sularda bile sondaj gerçekleştirdiklerini ve günümüzde Hindistan, Afrika ve hatta Türkiye’nin derin sulardan petrol çıkarma girişimleri olduğunu söyledi.

Serdar-ı Cengel sahasının ilk kuyusunun sondajı sırasında karşılaşılan büyük zorluk ve sorunlara dikkat çeken Usuli, bu kuyunun sondajı ile beraber büyük deneyimler de kazandıklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler