1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran ile altın ticaretine devam

İran ile altın ticaretine devam

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İran ’dan altın takasına devam edileceğini belirtti. Radikal’in haberine göre Erdoğan, Türkiye...

İran ile altın ticaretine devam

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İran ’dan altın takasına devam edileceğini belirtti. Radikal’in haberine göre Erdoğan, Türkiye ’nin İran’dan doğalgaz alımında talep edildiği gibi yaptırımlara uyamayacağını ve bu konudaki görüşlerin ilgili taraflara iletildiğini söyledi.
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği ortak basın toplantısında ABD ’nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırımların genişletilmesi kapsamında Türkiye’nin bu ülkeden doğalgaz alımına devam edip etmeyeceği sorusuna karşılık olarak, “İran’la ham petrol ve yan ürünler konusunda aramızdaki ikili ilişkiler bizim defaetle gündemimizde olan bir konu. İran şu anda bizim doğalgaz ithali yaptığımız bir ülkedir. Bu konuyla ilgili olarak bize ‘yaptırımlara uyacaksınız, uymanız gerekir’ gibi yaklaşımlar olduğunda biz buna uyamayız. Bu bizim için stratejik önemi haizdir” diye konuştu.
‘Takası yapacağımızı kendilerine de söyledik’
Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını İran’dan karşılamaya devam edeceğini ilgililere söylediklerini kaydeden Erdoğan, “Şu anda bulunduğumuz nokta yine aynıdır. Çünkü bu bizim için stratejik bir ürün olması hasebiyle biz bunu alırız ve takas noktasında da yapmamız gereken takas neyse bu takası da yapacağımızı yine kendilerine söyledik. Bundan sonra da o istikamette yolumuza devam ederiz. Çünkü buna benzer şeyleri bu ülkeler yaparken oluyor da Türkiye böyle bir adımı attığı zamanniye olmasın? Her ülke kendi çıkarlarını çok rahat düşünüyor. Türkiye de kendi çıkarlarını tabii ki düşünecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler