1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran ile Çin elektrik işbirliğini arttırıyor

İran ile Çin elektrik işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İran enerji şirketi Sanir ile Çin enerji şirketi Shandong, İran’da ve dünyanın başka ülkelerinde EPC şeklinde elektrik projelerini...

İran ile Çin elektrik işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İran enerji şirketi Sanir ile Çin enerji şirketi Shandong, İran’da ve dünyanın başka ülkelerinde EPC şeklinde elektrik projelerini ortaklaşa hayata geçirecekler.

Mehr haber ajansının haberine göre, Çin Shandong Elektrik Şirketi Genel Müdürü Zhou Gang ile İran Sanir Şirketi Genel Müdürü Behmen Salehi, iki ülke arasında elektrik ve enerji sanayi alanında ve yaptırımlar sonrası ikili işbirliğinin geliştirilmesi konusunda sözleşme imzaladılar.

İmzalanan sözleşme uyarınca Çin Shandong Elektrik Şirketi, İran’ın yeni elektrik projelerinin parasal kaynağını sağlayacak ve ayrıca elektrik sanayi teçhizatının sağlama alanında 15 Afrika ve Asya ülkesinde tekel olan şirket bu işi İranlı Sanir şirketine devredecek.

Böylece, Senegal, Etyopya, Türkmenistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistanü Gürcistan, Irak ve Kuzey Irak, Suriye, Yemen, Pakistan, Sri Lanka ve Afganistan gibi ülkelerde elektrik ve enerji projelerini uygulamak için gereken teçhizatı İranlı Sanir şirketi sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler