1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran ile Ermenistan elektrik işbirliğini arttırıyor

İran ile Ermenistan elektrik işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İranlı Sanir şirketi ile Ermenistanlı Haven şirketi 107 milyon Euro değerinde yeni bir elektrik hattı kurma sözleşmesi imzaladı.Mehr...

İran ile Ermenistan elektrik işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İranlı Sanir şirketi ile Ermenistanlı Haven şirketi 107 milyon Euro değerinde yeni bir elektrik hattı kurma sözleşmesi imzaladı.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Uluslararası Sanir Şirketi ile Ermenistan enerji şirketi Haven arasında 107 milyon Euro değerinde 400 kv kapasiteli elektrik iletim hattının üçüncü hattı inşaa sözleşmesi geçtiğimiz Perşembe günü Tahran’da imzalandı.

24 ay boyunca uygulanması planlanan bu elektrik sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte İran ile Ermenistan’ın elektrik alanındaki işbirliği 3 kat daha artacağı ifade edildi. İran ile Ermenistan’ın elektrik alanında ilişkilerinin gelişmesiyle birlikte İran elektrik ağının Gürcistan ve Rusya elektrik ağlarına bağlanması mümkün olacak. Bunun sonucunda Kafkas ülkelerinin elektrik iletim ve transiti gerçekleşecek.

Elektrik iletim projesinin mali kaynaklarının yüzde 70’i İran İhracat Geliştirme Bankası ve yüzde 30’u İran Uluslararası Sanir Şirketi tarafından sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler