1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Irak`a ikinci doğalgaz hattı için ihale yapacak

İran Irak`a ikinci doğalgaz hattı için ihale yapacak

Enerji Günlüğü - İran Irak'a doğalgaz taşıyacak olan ikinci bir boru hattı için 1.5 milyar dolarlık bir ihale düzenleyecek.Shana News'in haberine göre,...

İran Irak`a ikinci doğalgaz hattı için ihale yapacak

Enerji Günlüğü - İran Irak'a doğalgaz taşıyacak olan ikinci bir boru hattı için 1.5 milyar dolarlık bir ihale düzenleyecek.

Shana News'in haberine göre, İran Gaz Mühendislik ve Geliştirme Şirketi (IGEDC) Müdürü Ali Rıza Garibi, İran'ın Irak'a doğalgaz taşıyacak olan ikinci bir boru hattının inşası için 1.5 milyar dolarlık bir ihale teklifi sunduğunu ifade etti.

Garibi, projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını ve bütün masrafların doğalgaz ihracından elde edilen gelir ile karşılanacağını ifade etti.

Proje İran'ın Dezful şehrinden başlayarak sınır şehri Shalamcheh şehrine kadar uzanacak. Hattın yapımının yaklaşık üç yıl süreceği tahmin ediliyor.

İran ve Irak arasındaki ilk doğalgaz boru hattının ilki tamamlanmış durumda. Geçen yıl test öncesi işlemleri tamamlanan hattın temizlik ve kalibrasyon işlemlerinden sonra 97 km'lik İran kısmının işletmeye açılması bekleniyor. Hat, İran'ın gaz tank rotalarından (IGATs) Irak'a doğalgaz aktarımına başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler