1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Irak’ın gaz alımını durdurmayacağını açıkladı

İran Irak’ın gaz alımını durdurmayacağını açıkladı

İran, Irak’ın elektrik üretiminin İran gazı ile gerçekleştirildiğini ve İran'dan gaz ithalatını durduracağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İran Irak’ın gaz alımını durdurmayacağını açıkladı

Enerji Günlüğü - İran, Irak’ın elektrik üretiminin İran gazı ile gerçekleştirildiğini ve İran'dan gaz ithalatını durduracağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, Irak'ın İran'dan gaz ithalatı durduracağı yönündeki iddiaları yalanladı. Mehr'in internet sitesinde yer alan habere göre, basın mensuplarına açıklamada bulunan İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, Irak'ın İran'dan gaz ithalatını durduracağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Irak bölgede ihtiyaç duydukları gazı tedarik edecek kimsenin olmadığını biliyor. Onlar gaz üretimi için anlaşmalar imzaladılar çünkü Irak gaz üretme kapasitesine sahip, ancak bu zaman alıcı bir iş. Şu anda Iraklılar İran gazına ilgi duyuyorlar ve çok miktarda gaz almak istiyorlar" dedi. 

İRAN GAZI IRAK İÇİN ÇOK EKONOMİK

Şu anda Irak'ın elektrik endüstrisinin İran gazıyla çalışmakta olduğunu anlatan Zengene, "İran'dan gaz ithalatı Irak için çok ekonomik. Bu ülkenin İran gazına ihtiyacı olmadığına dair haberleri duymadım. Bu konuda bize de hiçbir şey söylemediler" ifadelerinde bulundu. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler