1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran İstanbul’da küresel enerji sahnesine dönecek

İran İstanbul’da küresel enerji sahnesine dönecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın ambargonun kalkması ile yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye başlayan İran, ‘enerji sahnesine’, İstanbul’da düzenlenecek...

İran İstanbul’da küresel enerji sahnesine dönecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın ambargonun kalkması ile yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye başlayan İran, ‘enerji sahnesine’, İstanbul’da düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi ile çıkmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz üreticilerinden İran, batılı ülkelerin kendisine uyguladığı ambargoların kalkmasıyla birlikte yeniden küsesel enerji sahnesinde etkisini hissettirme yolunda. İran, halen enerji başta olmak üzere pekçok sektörde batılı yatırımcıların radarına girmiş durumda. 

İSTANBUL’DA ÜST DÜZEY TEMSİL 

Ancak Tahran yönetimi özellikle enerji alanındaki eski etkinliğine kavuşmak için İstanbul’da gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi’ni gözlüyor. 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte İran, üst düzey yöneticilerle temsil edilecek. 

KONGRE YÖNETİMİ TAHRAN’DA

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi, İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian’ın da katılacağı kongrenin tanıtım çalışmaları için DEK İran Milli Komitesi’nin davetlisi olarak İran’a giden DEK Türk Milli Komitesi, 30 - 31 Mayıs’ta başkent Tahran’da düzenlenen 11. Uluslararası Enerji Konferansı’na katıldı. 

MERCAN DAVET ETTİ 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Murat Mercan, İran’daki Konferans’ta 23. Dünya Enerji Kongresi’ne ilişkin bir sunum yaptı. Mercan, İran’daki etkinliğin katılımcılarını, 9 -13 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek, “enerji olimpiyatları” olarak da bilinen 23. Dünya Enerji Kongresi’ne bizzat davet etti 

TÜRKİYE’NİN ENERJİ ORTAĞI

Murat Mercan, İran’ın Rusya’dan sonra Türkiye’nin ikinci doğalgaz tedarikçisi olduğuna dikkat çekti. İran’ın, enerji alanında Türkiye’nin en önemli ortaklarından biri olmakla birlikte, dünyanın da önde gelen oyuncularından biri olduğuna işaret eden Mercan, “Global enerji sektörünün önde gelen şirketlerini, dünya liderlerini ve kanaat önderlerini buluşturacak olan Dünya Enerji Kongresi’nde 70 ülkeden katılımcılarla birlikte, İran’dan delegeleri ve konuşmacı olarak, 36 bakanla birlikte İran Enerji Bakanı Sayın Hamid Chitchian’ı İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

COP21’DEN SONRA EN BÜYÜK ETKİNLİK

COP21’den sonra en büyük enerji toplantısının Dünya Enerji Kongresi olduğunu vurgulayan Mercan, “Türkiye, dünyanın enerjisinin yüzde 72’sini üreten ülkelerin komşusu ve üretici bölgelerle tüketici bölgeler arasında doğal köprü vazifesi görüyor. Enerji kongresinde de enerji sektörünü değiştirecek teknolojiler ve jeostratejik gelişmeler masaya yatırılacak. 23. Dünya Enerji Kongresi, küresel enerji sektörü için bir mihenk taşı olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler