1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran: OPEC kararı ABD'nin yenilgisi

İran: OPEC kararı ABD'nin yenilgisi

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, OPEC+’nın Cuma günü üzerinde anlaştıkları üretim kısıntısının, ABD'nin müdahale politikalarının...

İran: OPEC kararı ABD'nin yenilgisi

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, OPEC+’nın Cuma günü üzerinde anlaştıkları üretim kısıntısının, ABD'nin müdahale politikalarının başarısızlığı anlamına geldiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, OPEC üyesi ülkeler ve üye olmayan ancak destek veren ülkelerin Cuma günü üzerinde anlaştıkları günde 1.2 milyon varil üretim kısıntısı kararının, ABD'nin müdahale politikalarının başarısızlığı anlamına geldiğini söyledi. Ruhani, "ABD'nin OPEC'in işlerine karışma ve petrol arzının dengelenmesini engelleme girişimleri İran ve Petrol Bakanı Zanganeh'in çabaları, üye ülkelerin direnişi ile geri püskürtüldü. Üretim kısıntısı planı Amerika’nın müdahale politikasının bir yenilgisi" diye konuştu. 

OPEC ve Rusya önderliğindeki petrol üreticisi ülkeler Cuma günü Viyana'da yaptıkları toplantıda arzı 1 Ocak'tan itibaren 1,2 milyon varil/gün kısma kararı aldılar. Üretim kısıntısı kararı 6 ay için yürürlükte olacak ve Nisan ayında gözden geçirilecek. Üretim kısıntısının 800 bin varil/günlük kısmını OPEC üyeleri, 400 bin varili Rusya ve diğer üreticiler karşılayacak. Rusya üretimini Ekim ayındaki seviyeye göre 228 bin varil/gün kısacak. İran, Venezuela ve Libya bu üretim kısıntısı anlaşmasından muaflar.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler