1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran OPEC üretim kısıntısından muafiyet istiyor

İran OPEC üretim kısıntısından muafiyet istiyor

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle OPEC'in alacağı bir üretim kısıntısı kararından İran'a...

İran OPEC üretim kısıntısından muafiyet istiyor

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle OPEC'in alacağı bir üretim kısıntısı kararından İran'a muafiyet verilmesini istediklerini söyledi. 

Bugün başlayan OPEC toplantısı için geldiği Viyana'da gazetecilere açıklama yapan Zanganeh, "Uygulanan illegal yaptırımlar kalkana kadar gelecekteki üretim seviyesi konusunda alınacak herhangi bir karardan bir muaf tutulmalıyız" dedi. 

OPEC’TEN AYRILMAYACAĞIZ

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zengene ayrıca İran’ın OPEC’in kurucu üyelerinden biri olduğunu ve örgütten ayrılmayacaklarını söyledi. Katar’ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC'ten ayrılma kararına ilişkin ise, “İran olarak Katar’ın OPEC kararından memnun değil ve kararının nedenine dair hiçbir bilgiye sahip değiliz.” ifadesini kullandı.

PETROL SATIŞI İÇİN YENİ MÜŞTERİLERİMİZ VAR

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Amerika’nın İran aleyhindeki petrol yaptırımına işaretle, İran’ın yeni müşteriler bulduğunu ve petrolünü de sattığını açıkladı. Ancak Cihangiri buldukları yeni müşterileri hakkında bilgi vermedi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler