1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrokimya üretimini arttıracak

İran petrokimya üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İran yeni mali yılında petrokimya üretimini bir önceki yıla göre yüzde 8 ila 12 arasında arttırmayı planlıyor.İran Ulusal Petrokimya...

İran petrokimya üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İran yeni mali yılında petrokimya üretimini bir önceki yıla göre yüzde 8 ila 12 arasında arttırmayı planlıyor.

İran Ulusal Petrokimya Şirketi ürün kontrol müdürü Ali Muhammed Bassaqzadeh İran'ın 21 Mart'ta başlayan yeni mali yılında petrokimya üretimini bir önceki yıla göre yüzde 8 ila 12 arasında arttırarak 52 milyon metrik tona çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Bu artışın yüzde 7'sini varolan tesislerden sağlayacaklarını ve kalanını da yeni birimler inşa ederek sağlayacaklarını belirten Bassaqzadeh, birimlerin her yıl yüzde 9 oranında kapasitelerini arttırdıklarını ve mevcut durumda yüzde 81 kapasite ile çalıştıklarını söyledi.

21 Mart'ta sona erecek olan yılda İran'ın petrokimya üretiminin 47 milyon metrik tona ulaşması bekleniyor. İran'ın 2021 yılı hedefi ise 129 milyon metrik ton üretim.

TAYLAND İLE YATIRIM PROJELERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

Öte yandan İran'ın Tayland ile petrokimya alanında yatırım projelerini görüştüğü ifade edildi. İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammadreza Nematzadeh, İran-Tayland Karma Ekonomik Komisyonu toplantıları çerçevesinde açıklamada bulunarak, beş yıllık bir aradan sonra Komisyon’un çalışmalarına yeniden başladığını, iki ülke arasındaki ikili işbirliği imkânlarını, özellikle de petrokimya alanında yatırım projelerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler