1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrol dışı ticaretini arttıracak

İran petrol dışı ticaretini arttıracak

İran, ekonomisini petrolden uzaklaştırmak için oluşturduğu yeni strateji kapsamında ana ticaret noktaları Güney Afrika ve Latin Amerika’ya doğrudan deniz nakliye hattı kuracak.

İran petrol dışı ticaretini arttıracak

Enerji Günlüğü - İran, ekonomisini petrolden uzaklaştırmak için oluşturduğu yeni strateji kapsamında ana ticaret noktaları Güney Afrika ve Latin Amerika’ya doğrudan deniz nakliye hattı kuracak.

Petrol dışı ticaretini artırmayı ve ülke ekonomisini petrolden uzaklaştırmayı hedefleyen İran, Güney Afrika ve Latin Amerika’ya doğrudan deniz nakliye hattı kurmayı planlıyor. İran Ticaret Odası Ticaret Geliştirme ve Petrol Dışı İhracat Komisyonu Başkanı Babak Afgahi, yakın gelecekte İran, Güney Afrika ve Latin Amerika ülkeleri arasında doğrudan bir nakliye hattının kurulacağını ifade etti. 

Afgahi, söz konusu hattın İran'ın güney limanlarından hareket edeceğini ve Güney Afrika limanlarında durduktan sonra Latin Amerika ülkelerine, özellikle Brezilya'ya doğru yola çıkacağının öngörüldüğünü açıkladı. 

Resmi olmayan istatistiklere göre, geçen yılın ilk altı ayında İran ve Güney Afrika'nın ihracat hacminin 43 milyon dolara ulaştığı ve bir önceki yılın ilk yarısında ise bu rakamın 27 milyon dolar olduğu belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler