1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrol fiyatlarına meydan okudu

İran petrol fiyatlarına meydan okudu

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, petrolün varil fiyatı 25 dolar seviyesine düşse bile, İran petrol sanayisinin tehdit altına girmeyeceğini...

İran petrol fiyatlarına meydan okudu

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, petrolün varil fiyatı 25 dolar seviyesine düşse bile, İran petrol sanayisinin tehdit altına girmeyeceğini söyledi.

Fars haber ajansına konuşan İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh İran'ın cari mali yıl bütçesinde daha önce 72 dolar/varil olarak baz aldığı petrol fiyatını 40 dolar olarak revize ettiklerini belirterek, İran ekonomisinin daha düşük petrol fiyatına da dayanabilecek durumda olduğunu söyledi. Zanganeh, "Petrol fiyatı 25 dolar/varil seviyesine düşse bile, petrol sanayi tehdit altına girmez" diye konuştu.

Zanganeh, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşü durdurmak için diğer üretici ülkeler ile yaptıkları görüşmelerin henüz meyvelerini vermediğini belirterek, OPEC üyeleri ve diğer üreticiler ile petrol fiyatlarının üreticiler ve yatırımcılar için makul bir seviyede dengelenmesini sağlamak için görüşmeleri devam ettireceklerini söyledi. OPEC'i acil bir toplantıya çağırma planları olmadığını da vurguladı.

İŞBİRLİĞİNDEN UMUTLUYUM

Petrol fiyatlarının desteklenmesi için OPEC'in üretimi kısacağından umutlu olduğunu belirten Zanganeh, "OPEC ve OPEC dışı üretici ülkeler, petrol piyasasında dengenin yeniden sağlanması için er ya da geç işbirliği yapacaklar" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler