1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrol üretimini düşürmeyecek

İran petrol üretimini düşürmeyecek

Enerji Günlüğü - İran yaptırımlar öncesi pazar payını geri kazanana kadar petrol üretimini dondurmayacağını açıkladı. Azerbaycan ve Norveç'ten...

İran petrol üretimini düşürmeyecek

Enerji Günlüğü - İran yaptırımlar öncesi pazar payını geri kazanana kadar petrol üretimini dondurmayacağını açıkladı. Azerbaycan ve Norveç'ten de benzer açıklamalar yapıldı.

İran'ın OPEC Büyükelçisi Mehdi Asali İran Şark gazetesine yaptığı açıklamada, Tahran'ın petrol üretimini, 2012'de başlatılan uluslararası yaptırımlar öncesindeki pazar payını geri kazanana kadar artırmaya devam edeceğini söyledi.

Tahran'ın petrol üretim seviyesini dondurmasının mantıklı olmadığını belirten Asali, 2011 yılından bu yana üretimlerini artıran üretici ülkelerin şimdi üretimlerini kısarak fiyatlarda toparlanmaya destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

AZERBAYCAN'IN DA DONDURMA PLANI YOK

Öte yandan, Azerbaycan'dan ve Norveç'ten petrol üretim miktarını dondurma planlarının olmadığı yönlü açıklama gelirken,ve Kuveyt karara uyacağını açıkladı.

Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar'ın diğer ülkelerin de destek vermesi halinde petrol üretimlerini Ocak ayı seviyesinde dondurma kararı almalarını değerlendiren Azerbaycan Petrol Bakan Yardımcısı Natiq Abbasov, Azerbaycan'ın petrol üretimini dondurma planları olmadığını söyledi.

Kuveyt Petrol Bakanı Anas El-Saleh, Doha'da yapılan toplantıda alınan üretimlerin Ocak ayı seviyesinde durdurulması kararına uyacaklarını bildirerek, ""Kuveyt, Doha'da üzerinde anlaşılanlara, OPEC üyeleri ve OPEC dışı üreticilerin uymaları halinde, bağlılık göstereceğini teyit eder" dedi.

Norveç ise üretimi kısma görüşmelerinde yer almadıkları açıklamasını yaptı.

PETROLDE ÜRETİMİ DONDURMA KARARI

Önceki ve Sonraki Haberler