1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran rafineri satın alacak

İran rafineri satın alacak

Enerji Günlüğü -Yaptırımların kalkmasının ardından İran, Brezilya, Hindistan ve İspanya'dan petrol rafineri hisseleri satın almak için müzakereler...

İran rafineri satın alacak

Enerji Günlüğü -Yaptırımların kalkmasının ardından İran, Brezilya, Hindistan ve İspanya'dan petrol rafineri hisseleri satın almak için müzakereler yürütüyor.

Mehr'in haberine göre, İran Petrol Bakan Yardımcısı Abbas Kazemi, İran'ın Brezilya, Hindistan ve İspanya ile yeni petrol rafinerilerinin satın alınması için müzakereler yaptığını söyledi.

Kazemi, İran'ın yaptırımlardan sonraki petrol politikalarından birinin petrol dağıtımı güvenliğinin sağlanması için rafinerilere sahip olmak olduğunu dile getirerek, "Yaptırımların kalkmasının ardından dünyanın birçok ülkesindeki rafinerilerin hisselerini satın almaya çalışacağız" diye ifade etti.

Bazı Güney Kore ve Japonya şirketleri ile Bender Abbas ve İsfahan rafinerilerinin verimliliğini geliştirmek için müzakereler yürüttüklerine de işaret eden Kazemi "Bu müzakerelere esasen söz konusu rafinerilerde yabancı yatırım yapılacak" diye ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler