1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Rusya ile doğal gaz işbirliğini arttıracak

İran Rusya ile doğal gaz işbirliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ulusal İran doğalgaz şirketi, yürütmekte olduğu gaz iletim kapasitesini arttırma projesinde Rusya ile ortak işbirliği yapabilecek.İran...

İran Rusya ile doğal gaz işbirliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ulusal İran doğalgaz şirketi, yürütmekte olduğu gaz iletim kapasitesini arttırma projesinde Rusya ile ortak işbirliği yapabilecek.

İran Petrol Bakan Yardımcısı Hamit Rıza Iraki mehr haber ajansına yaptığı açıklamada, İran'ın güneyinden kuzeye kadar doğalgazı taşıyabilmek için şu anda gündemde olan 9. gaz boru hattı projesinde Rusya ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı.

9. gaz boru hattı projesine 2 milyar 500 milyon dolarlık yatırmın gerekli olduğunu belirten Iraki, “Halihazırda doğalgaz üretimi gündelik olarak 700 milyon metreküpe ulaştı. Gelecek senede Güney Pars enerji sahasındaki yeni fazların faaliyete geçtiği zaman doğalgaz üretiminin kapasitesi 1 milyar metreküpe kadar yükselecektir” dedi. 

Iraki, doğalgaz üretiminin artmasıyla birlikte gaz depolama ve iletimi gibi konularında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, İran ve Rusya’nın doğalgaz endüstrisinde süregelen müzakerelerin devam ettiğini ve Ruya ile her türlü ortak işbirliğine olumlu baktığını söyledi.

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi ve Rus Gazprom arasında geçtiğimiz haftalarda yeni bir anlaşmanın imzalanmıştı.

RUSYA VE İRAN ENERJİ İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler