1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Rusya ile sondaj platformu kuracak

İran Rusya ile sondaj platformu kuracak

Enerji Günlüğü - İran Basra Körfezi'nde Rusya ile ortaklaşa bir açık deniz petrol sondaj platformu kurmak için görüşmeler yürütüyor.Rus Red Barricades...

İran Rusya ile sondaj platformu kuracak

Enerji Günlüğü - İran Basra Körfezi'nde Rusya ile ortaklaşa bir açık deniz petrol sondaj platformu kurmak için görüşmeler yürütüyor.

Rus Red Barricades Tersanesi Müdürü Alexander Ilyichev, İranlı şirketler ile Basra Körfezi'nde ortaklaşa bir açık deniz petrol sondaj platformu kurmak için görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Görüşmeler sonrası tarafların bir ön protokol imzalayacaklarını belirten Ilyichev, hacmin çok büyük olduğunu ve yapım sürecinin on yılları bulacağını ifade etti.

Ilyichev aynı zamanda tersanede İran Ulusal Tanker Şirketi için tanker yapımı olasılığı üzerinde çalışıldığını da sözlerine ekledi. Tankerler Kazakistan'dan Bakü'ye ve İran'ın Kuzey'ine petrol taşıyabilecek.

Red Barricades Tersanesi Lukoil'in Hazar Denizi'ndeki bazı tesisslerinin yapımında da yer alıyor ve proje finansmanı için Rus ithalat şirket Exiar ile çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler