1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran: Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarını rehin aldı

İran: Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarını rehin aldı

Enerji Günlüğü - İran’ın OPEC temsilcisi Hüseyin Kazempour Ardebili, Rusya ve Suudi Arabistan petrol piyasasını ele geçirmeye ve İran’ın payını...

İran: Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarını rehin aldı

Enerji Günlüğü - İran’ın OPEC temsilcisi Hüseyin Kazempour Ardebili, Rusya ve Suudi Arabistan petrol piyasasını ele geçirmeye ve İran’ın payını bölüşmeye çalıştıklarını söyledi.

İran'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) temsilcisi Hüseyin Kazempour Ardebili Shana Haber Ajansı'na verdiği demeçte, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yaptırımları sonrası Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol piyasasını eline geçirmeye çalıştığını söyledi. Ardebili, "Rusya ve Suudi Arabistan petrol piyasasında denge kurmaya çalıştığını iddia ediyor ancak aslında yaptıkları şey İran'ın payını bölüşmek." diye konuştu. 

Amerika Başkanı Donald Trump’In uygulamaya koyacağı yaptırımlarla İran'ın küresel petrol pazarına girişini engelleyeceğini belirten Ardebili, bu durumun Suudi Arabistan ve Rusya'yı teşvik ettiğini, bu iki devletin petrol pazarını 'rehin' aldığını ifade etti. 

Ardebili ayrıca Moskova ve Riyad hükümetlerinin yaptırım kararından dolayı oldukça memnun olduklarını ve bu durumun OPEC'in güvenilirliğine gölge düşüreceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler