1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran Suriye’ye elektrik santrali kuracak

İran Suriye’ye elektrik santrali kuracak

Enerji Günlüğü - İran, yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle destek verdiği Şam yönetimi ile Lazkiye’de 540 megavatlık termik santral kurmak...

İran Suriye’ye elektrik santrali kuracak

Enerji Günlüğü - İran, yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle destek verdiği Şam yönetimi ile Lazkiye’de 540 megavatlık termik santral kurmak için anlaşma imzaladı. 

İran ülkede kontrolü yeniden ele geçirmesine yardımcı olduğu Esad yönetimi ile enerji anlaşması imzaladı. ISNA ajansının haberine göre İran, Suriye'nin kıyı kenti Lazkiye'de 400 milyon euroluk bir elektrik santrali inşa etmek için Şam ile bir anlaşma yaptı. 

Bugün iki ülke arasında bir mutabakat zaptı imzalandığını söyleyen İran Enerji Bakanı Reza Ardakanyan, “İranlı özel şirketler Suriye'deki enerji projelerine katılmaya ve elektrik şebekesini yeniden inşa etmeye istekli” ifadesini kullandı.

Bu, Tahran'ın Suriye'deki çatışmalarda yıllar süren savaştan sonra buradaki ekonomik gücünü derinleştirecek. Projeye gelecek yıl başlanacağını bildirildi.

İran ve Suriye 2017 yılında Suriye'nin enerji şebekesinin onarımı için bir anlaşma imzalamışlardı. Bu anlaşmada başkent Şam'ın elektrik şebekesinin ana kontrol merkezinin de yenilenmesi öngörülüyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler