1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Total'e yüzde 14 pay verecek

İran Total'e yüzde 14 pay verecek

Enerji Günlüğü –  İran, Güney Pars doğal gaz sahasında 11. parselde çalışmalar yürütecek olan Total'e gelirin yüzde 14'ünü ödeyecek. İran...

İran Total'e yüzde 14 pay verecek

Enerji Günlüğü –  İran, Güney Pars doğal gaz sahasında 11. parselde çalışmalar yürütecek olan Total'e gelirin yüzde 14'ünü ödeyecek. 

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Bijen Zengene, Fransız enerji şirketi Total ile İmzalanan anlaşma çerçevesinde yapılacak ödemenin anlaşmada belirlendiğini ifade ederek, projeden elde edilecek gelirin 20 yıllık dönemde 85 milyar dolar olacağını ve bu rakamdan yüzde 14’lük kısmının TOTAL’e ödeneceğini söyledi.

Total ile İmzalanan anlaşma çerçevesinde dünyanın en büyük gaz yataklarını barındıran Güney Pars sahasında 11. Bölgenin gelişmesi için 4.8 milyar dolar yatırım yapılacak ve bu yatırımla birlikte İran’ın günlük 56 milyon metreküp gaz kapasitesine ilave edilecek.

Güney Pars toplam 9700 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor ve bunun 3.700 kilometrekaresi İran karasularında bulunuyor. Kalan 6000 kilometrekarelik alan ise Katar'ın karasuları içinde yer alıyor. Bu saha, 14 trilyon metre küp gaz ve 18 milyar varil sıvı gaz rezervine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler