1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran Trump sonrası petrol satışını arttıracak

İran Trump sonrası petrol satışını arttıracak

İran, ABD yaptırımlarının gevşetilmesiyle petrol üretim ve satış kapasitesinin 3 ay içinde tam kapasiteye getirilmesi için hazırlıklara başlıyor.

İran Trump sonrası petrol satışını arttıracak

Enerji Günlüğü - İran, ABD yaptırımlarının gevşetilmesiyle petrol üretim ve satış kapasitesinin 3 ay içinde tam kapasiteye getirilmesi için hazırlıklara başlıyor.

ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden’ın 20 Ocak’ta göreve gelmesiyle birlikte İran’a yönelik ambargoların gevşetilmesi bekleniyor. Bu olasılığına hazır olmak isteyen İran, daha fazla petrol üretip ihraç edebilmek için hazırlıklara başlıyor. IRNA'nın haberine göre İran Devlet Başkanı Ruhani, İran Petrol Bakanlığı'na üretimi ve ihracatı artırmak için 3 ay içinde hazır olunması talimatı verdi.

Ruhani, ülkesinin petrol üretimini hızlı şekilde artırmaya hazırlandığını belirterek, "Petrol Bakanlığı, petrol sektöründeki üretim ve satış tesislerinin hazırlanması için gerekli tüm adımları önümüzdeki 3 ay içinde atacak" diye konuştu.

ABD’nin 46. Başkanı olacak Joe Biden, İran’ın anlaşma şartlarına uyması halinde ABD’nin nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı. ABD’nin 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinden önce İran, günde 2 milyon varil petrol ihraç ediyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler