1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran-Türkiye doğalgaz boru hattı on günde onarılabilir

İran-Türkiye doğalgaz boru hattı on günde onarılabilir

Enerji Günlüğü - Sabote edilenİran-Türkiye doğalgaz boru hattının on gün içinde yeniden açılması bekleniyor.İran Mehr Haber Ajansı’na konuşan...

İran-Türkiye doğalgaz boru hattı on günde onarılabilir

Enerji Günlüğü - Sabote edilenİran-Türkiye doğalgaz boru hattının on gün içinde yeniden açılması bekleniyor.

İran Mehr Haber Ajansı’na konuşan İran Ulusal Doğalgaz Şirketi üretim ve dağıtımdan sorumlu müdürü Menuçehr Taheri,teröristlerce sabote edilenİran-Türkiye doğalgaz boru hattında doğalgaz ihracatına yeniden başlanabilmesi için yaklaşık 10 güne ihtiyaç olduğunu söyledi.

TÜRK TARAFININ TAMİRİNE BAŞLANMADI

Şu ana kadar boru hattının tahrip edilen kısmının tamirine Türk tarafında ciddi şekilde başlanmadığını belirten Taheri, “Ama biz boru hattının tamiri konusunda yardımcı olabileceğimizi Türk tarafı ve BOTAŞ’a ilettik” dedi.

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi yetkilisi ayrıca yakın bir gelecekte Tebriz Basınç Arttırıcı Tesisi’ni genişletilme projesinin bitmesiyle de bu istasyondan gönderilen doğalgaz miktarının iki katına çıkacağını ekledi.

İran-Türkiye doğalgaz boru hattının Türkiye tarafında ve Doğubeyazit-Gürbulak arasında kalan bölümünde sabotaj düzenlenmiş ve bu nedenden dolayı da doğalgaz akışı 27 Temmuz Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren durmuştu.

TÜRKİYE-İRAN DOĞALGAZ BORU HATTINA SABOTAJ

Önceki ve Sonraki Haberler