1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İran uranyum üretimini durdurdu

İran uranyum üretimini durdurdu

Enerji Günlüğü - İran, stoklarında yeterince yakıt bulunduğu gerekçesiyle, yüzde 20 saflık derecesindeki uranyum üretimini geçici olarak durdurdu. Konuyla...

İran uranyum üretimini durdurdu

Enerji Günlüğü - İran, stoklarında yeterince yakıt bulunduğu gerekçesiyle, yüzde 20 saflık derecesindeki uranyum üretimini geçici olarak durdurdu. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan parlamento dış ilişkiler komitesi sözcüsü milletvekili Hüseyin Nakavi, "Şu an hiç üretim yapmıyoruz çünkü şu an yüzde 20'lik uranyum üretimine ihtiyacımız yok. Tesisimizde (Tahran tıbbi izotop üreten reaktör) şu an gerekli yakıt bulunuyor ve üretim yapmamıza gerek yok" dedi. Bu durumun Tahran’ın kendi kararı olduğunu da sözlerine ekledi.

AMERİKA İLE DİPLOMATİK TEMASLAR SONUCU ALINAN BİR KARAR

Eylülde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, nükleer programında atacağı somut adımlar karşılığında İran'ın üzerindeki ekonomik yaptırımları azaltmayı vaat etmişti. Başkan Obama'nın bu nedenle İran'ın yurtdışında petrol satışına izin vererek yılda 50 ila 75 milyar dolar arasında bir geliri serbest bırakmak istediği belirtilmişti. ABD ile İran arasındaki ikili ilişkilerin olumlu yönde gelişmesinin ardından Ruhani yönetimi İran hükümetinin temel politikalarından biri olan uranyum üretimini durdurma kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler