1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran ve Azerbaycan ortak petrol şirketi kuruyor

İran ve Azerbaycan ortak petrol şirketi kuruyor

Enerji Günlüğü - İran ve Azerbaycan Hazar Denizi'ndeki bazı petrol ve doğal gaz sahaları için ortak bir petrol şirketi kuracaklar.İran, Azerbaycan'la...

İran ve Azerbaycan ortak petrol şirketi kuruyor

Enerji Günlüğü - İran ve Azerbaycan Hazar Denizi'ndeki bazı petrol ve doğal gaz sahaları için ortak bir petrol şirketi kuracaklar.

İran, Azerbaycan'la birlikte bir ortak petrol şirketi kurmak istiyor. İran İslam Cumhuriyeti'nin Uluslararası Petrol ve Petrol Bakan Yardımcısı Emir Hüseyin Zamaninia, şirketin iki taraf arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde oluşacağını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Mart ayında Azerbaycan'a yaptığı ziyarette, Hazar Denizi'ndeki bazı petrol ve doğal gaz sahalarının ortak geliştirilmesi için iki ülke arasında bir anlaşma imzalanmıştı. 

Zamaninia, yaptığı açıklamada imzalanan anlaşmaya göre iki ülke arasında bir ortak petrol şirketi kurulmasının gerektiğini kaydederek şimdi onu kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Üst düzey yetkililer, devlet petrol ihracat seviyesini günde 2.6 milyon olarak belirleyerek, İran'ın petrol ihracatının son aylara göre cari ayda büyük bir artışa şahit olduğunu doğruladı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler