1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran ve Azerbaycan’dan petrol üretim kısıntısına destek

İran ve Azerbaycan’dan petrol üretim kısıntısına destek

İran ve Azerbaycan, global petrol arzının kısılması yönünde bir kararı destekleyeceklerini açıkladılar.

İran ve Azerbaycan’dan petrol üretim kısıntısına destek

Enerji Günlüğü - İran ve Azerbaycan, global petrol arzının kısılması yönünde bir kararı destekleyeceklerini açıkladılar.

Cezayir Petrol Bakanı ve OPEC dönem başkanı Muhammed Arkab, OPEC+ Teknik Komitesi'nin cari petrol arzının 2020 sonuna kadar devam ettirilmesi ve koronavirüsün petrol talebine etkisi nedeniyle üretimin daha da azaltılmasını tavsiye ettiğini açıkladı. Arkab, "Durum açık, herkesin çıkarına olan düzeltici tedbirler alınmasını gerektiriyor" diye konuştu. 

OPEC Başkanı'nın bu açıklaması sonrası konuşan İran Petrol Bakanı Bijan Zangeneh, OPEC üyelerinin büyük çoğunluğunun daha derin bir üretim kısıntısı taraftarı olmaları halinde İran'ın buna destek vereceğini söyledi. 

Azerbaycan Enerji Bakanı Parviz Shahbazov da yaptığı açıklamada, OPEC+'nın üretim kısıntısının derinleştirilmesi yönünde alacağı bir karara büyük olasılıkla destek vereceklerini söyledi. 

OPEC+ Teknik Komitesi üretim kısıntısının 600 bin varil/gün artırılması tavsiyesinde bulunmuştu. OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticiler 5-6 Mart'tan daha önce bir toplantı yapıp yapmamayı değerlendirmeye devam ediyorlar. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler