1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran ve Irak da petrol fiyatlarını indirdi

İran ve Irak da petrol fiyatlarını indirdi

Enerji Günlüğü - İran ve Irak, Asya için olan Mart ayı petrol fiyatlarını düşürdü. Böylece OPEC içinde pay mücadelesinin yoğunlaştığı sinyali...

İran ve Irak da petrol fiyatlarını indirdi

Enerji Günlüğü - İran ve Irak, Asya için olan Mart ayı petrol fiyatlarını düşürdü. Böylece OPEC içinde pay mücadelesinin yoğunlaştığı sinyali verildi.

Bloomberght.com'un haberine göre, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz hafta Asya için olan fiyatını en az 14 yılın en düşük seviyesine indirmesinin ardından İran ve Irak da indirime giderek pay mücadelesini yoğunlaştırdı.

10 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine düşen petrol fiyatları böylece, Oil Marketing Co.’nun Salı günü yaptığı açıklamaya göre Irak’ın Basra Hafif petrolü Orta Doğu göstergelerinin varil başına 4.10 dolar altına geriledi.

National Iranian Oil Co., kurumsal politika nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir şirket yetkilisinin verdiği bilgiye göre de, Mart ayı için Hafif petrol resmi satış fiyatını varil başına 2.10 dolar düşürerek en az Mart 2000’den bu yana en düşük seviyeye çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler